آنچه که میبینید را معامله کنید، نه آنچه را که فکر میکنید
به عنوان یک معاملهگر در بازار فارکس، شاید حتما با این موضوع آشنا باشید که دائما نیاز به کنترل احساسات خودتان و تمرکز منطق و بیطرفی بجای تن دادن به تحریکات طمع، امید و ترس دارید. با این وجود، باید به این نکته توجه داشته باشید که دانستن اینکه نباید احساسی معامله کنید، یک موضوع است و دانستن اینکه چگونه نباید احساسی معامله کنید و چگونه این دانش را به عمل تبدیل کنید هم موضوع مهم دیگری است.
مغز انسان همواره یاد گرفته تا به دلیل اصل اساسی و اولیه مکانیسم “جنگ یا گریز” در بازارها بر علیه ما کار کند که البته موجب ماندگاری نوع بشر برای سالیان متمادی هم شده است. متاسفانه همین مکانیسمها مانع رسیدن اغلب معاملهگران به توان و پتانسیل کامل خودشان در بازار میشوند. بنابراین برای تبدیل شدن به یک معاملهگر پیوسته سودآور تهیه یک طرح و برنامه با استفاده از لوب پیشانی مغز که منطقی و بیطرفانه عمل میکند لازم و ضروری است تا در نتیجه قادر به درک و فهم ایدههای پیچیدهتری باشیم.
با یادگیری معامله کردن بر اساس چیزی که میبینیم، نه آن چیزی که فکر میکنیم، میتوانیم مطئمن شویم که بر اساس منطق و بصورت بیطرفانه و نه احساس دست به معامله میزنیم. نکاتی که در ادامه مطرح میشوند، نکات ارزندهای را در اختیار شما قرار میدهند که به شما کمک میکنند تا بخوبی متوجه شوید که چرا نیاز به معامله کردن چیزی دارید که میبینید و نه چیزی که فکر میکنید و اینکه چگونه مطمئن شوید که به آن پایبند هستید.
دست از زرنگ بودن و شکست دادن بازار بردارید
سعی و تلاش برای حدس زدن و پیش بینی حرکت بعدی بازار بدون داشتن هیچ منطق واقعی یا شرایط مناسب معامله در واقع همانند قمار کردن پول و سرمایه خودتان در یک دستگاه قمار یا بازی رولت است. اما شاهد آن هستیم که هر روز و هر روز معاملهگران تازه کار و البته معاملهگران با تجربه اما ناموفق بسیاری همواره مرتکب این اشتباه معاملهگری احساسی میشوند. بسیاری از معاملهگران بجای نگاه کردن به نمودار قیمت و مقایسه آن با طرح معاملهگری خودشان و بررسی اینکه آیا موقعیت معاملهای شکل گرفته یا نه، تنها اقدام به ایدهپردازی در مورد مسیر حرکت قیمت در آینده میکنند.
وقتی بر اساس هر چیزی غیر از یک طرح و برنامه از قبل چیده شده و تائید کننده موقعیت مطلوب معامله دست به معامله کردن میزنید، خیلی راحت میتوان گفت بر اساس احساس و هیجان به جای یک تحلیل بیطرفانه از حرکت قیمت عمل کردهاید. بسیاری از معاملهگران پس از داشتن یک معامله زیانبار یا حتی سودآور به یک معامله احساسی ناشی از حس انتقام یا طمع مستولی شده بر خودشان دست میزنند. دقیقاً در همین لحظات است که معاملهگران دست از معامله کردن بر اساس چیزی که بر روی نمودار قیمت میبینند، برداشته و بر اساس چیزی که فکر یا احساس میکنند، دست به معامله میزنند و دقیقاً همین لحظات است که موجب تمایز معاملهگران سودآور از معاملهگران ناموفق و آماتور میشود.
وابسته به هیچ معامله منفردی نباشید
بسیار مهم است که درک کنید و در واقع بفهمید که چون شما “فکر” میکنید اتفاق خاصی در بازار در حال رخ دادن است به این معنا نیست که واقعاً آن اتفاق در بازار رخ میدهد. بطور مشابه، اگر یک موقعیت معاملاتی بسیار مطمئن و کاملی را در بازار پیدا کنید، باز هم همواره باید به یاد داشته باشید که بازار فارکس بازاری کاملاً پویا و یک عرصه دائمی در حال وقوع و جریان است که هر چیزی در هر زمانی قابل اتفاق افتادن در آن است؛ پس بنابراین نباید بر وقوع حتمی هیچ چیزی در آن اطمینان و باور داشته باشید، چرا که نه در بازار فارکس، بلکه در هر بازار مشابه دیگری چنین امکانی وجود ندارد.
بجای اینکه به خودتان اجازه دهید که به یک معامله یا ایده خاص در رابطه با حرکت آینده بازار از لحاظ احساسی وابسته شوید، باید یاد بگیرید که بطور منفصل یا دگر احساس نسبت به معاملات خود عمل کنید. اجازه دهید روند حرکت قیمت، مسیر مملوء از نشانههای غلط که در برابر شما قرار گرفته است را روشن کند و همواره به یاد داشته باشید که باید سرمایه خود را بطور کامل مدیریت کنید، حتی در برابر موقعیتهای معاملاتی که ظاهری کاملاً موجه و قابل قبول دارند. همیشه توجه داشته باشید که در حال معامله بر اساس مفاهیم استراتژی معاملاتی خودتان باشید و نه بر اساس هوسهای غافلگیر کننده!!!
اگر میخواهید در بازار فارکس موفق باشید، اول یاد بگیرید که خودتان را کنترل کنید
یک حقیقت محض و اغلب نادیده گرفته شده معاملهگری در دنیای فارکس این است که بازار به هیچ وجه به شما یا برد و باخت شما اهمیت نمیدهد، بازار اصلا نمیداند که شما وجود دارید یا خیر و البته هیچ احساسی نسبت به شما ندارد. اما با این وجود، بسیاری از معاملهگران نسبت به معاملات خود و بازار احساسی برخورد میکنند و به این شکل اجازه میدهند یک موجود غیر زنده، رفتار و کردار آنها را کنترل کند. شما تا زمانی که یاد نگرفته باشید احساسات و واکنشهای خودتان نسبت به بازار را کنترل کنید، قادر به کسب سود در بازار نیستید.
زمانی که یاد گرفتید که تنها بر اساس آنچه که بر روی چارت قیمت میبینید و نه آنچه که در ذهن فکر میکنید، دست به معامله بزنید، در واقع در مسیر درست تبدیل شدن به یک معاملهگر سودآور قرار گرفتهاید؛ چرا که معامله کردن بر اساس چیزی که میبینید و نه چیزی که فکر میکنید به معنای کنترل کردن خودتان بجای کنترل شدن توسط بازار است. کلید اصلی در معاملهگری فقط و فقط معامله کردن بر اساس چیزی است که میبینید و نه چیزی که فکر میکنید یا احساس میکنید، این کار به شما کمک میکند تا از افتادن در دام هیجانات ناشی از انتقام یا طمع پس از یک معامله سودده یا ضرر ده جلوگیری کنید. آن دسته از معاملهگرانی که بر اساس آنچه که بر روی نمودار قیمت میبینند و نه بر اساس آنچه که فکر میکنند “ممکن” است اتفاق بیفتد و در کنار مدیریت مطلوب ریسک سرمایه خود اقدام به معامله میکنند، در واقع آن دسته از معاملهگران موفق بازار فارکس هستند. زمانی که یاد میگیرید بر اساس موقعیتهای مطمئنتر حرکت و رفتار قیمت و همزمان با کنترل هیجان و ریسک خود دست به معامله بزنید، در موقعیت بهتری برای سودآوری در بازار فارکس دست یافتهاید.
راهکارهایی ساده در رابطه با معامله بر اساس آنچه که میبینید و نه آنچه که فکر میکنید
درک و فهم اینکه واقعاً چرا شما به معامله کردن بر اساس چیزی که میبینید در مقابل چیزی که فکر میکنید، نیاز دارید؛ یک جنبه از موضوع معاملهگری است و اینکه از انجام شدن آن اطمینان کسب کنید نیز یک جنبه دیگه از معاملهگری است. در ادامه نکاتی را برای شما مطرح کردهام که میتوانید از آنها برای کسب اطمینان از معامله کردن بر اساس دیده خود بر روی چارت قیمت به جای معامله بر اساس هیجان استفاده کنید:
– قبل از هر معامله لحظهای فکر کنید و از خودتان بپرسید “چه کار دارم میکنم؟”، “موقعیت معاملاتی فوق چه شرایطی دارد؟”، “آیا بر اساس معیارهای تعیین شده در استراتژی معاملاتی من هست؟”، “آیا احساسی فکر میکنم یا منطقی؟”، “آیا این من هستم که خودم را کنترل میکنم یا بازار در حال کنترل من است؟” و اینکه “آیا واقعاً یک موقعیت معاملاتی شکل گرفته است یا من در حال شکل دادن به یک موقعیت معاملاتی در ذهن خودم هستم؟”
اینها همگی پرسشهای خوبی هستند که شما باید پیش از وارد شدن به هر معاملهای از خود بپرسید که پرسیدن آنها موجب میشود تا بیشتر در رابطه با کاری که در شرف انجام دادن آن هستید فکر کنید و ببینید که آیا موقعیت مورد نظر واقعاً از نظر منطقی قابل توجیه هست یا خیلی راحت در حال رفتار بر اساس هیجانات خودتان هستید؟
– اگر در معاملات خود از یک استراتژی معاملاتی مشخص مثل پرایس اکشن استفاده میکنید، حتما توجه داشته باشید به هر معاملهای که وارد میشوید حتما منطبق بر مفاهیمی باشد که پیش از این در مطالب یا دوره آموزشی معاملهگری خود فرا گرفتهاید. حتما سوالات معرفی شده در بالا را قبل از هر معامله از خود بپرسید، تا جایی که این پرسشها ملکه ذهن شما شده و در ثانیه قادر به بررسی آنها باشید. در نهایت قادر به توسعه یک دیدگاه اختیاری در معاملات خودتان میشوید که به شما اجازه میدهد تا در یک لحظه به نمودار قمیت نگاه کنید و موقعیتهای معاملاتی مناسب بر اساس حرکت قیمت را تشخیص دهید.
مدرسه موفقیت
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.