انسان های موفق چگونه مشکلات خود را حل می کنند؟
انجام کارها بر اساس یک رویکرد منظم٬ شما را از نگرانی درآورده و باعث ثبات در آن ها می شود. از زمانی که شما یک قرار ملاقات مهم دارید و چرخ ماشینتان پنچر می شود گرفته تا پرداخت قبض های منزل و یا حتی گرفتن تصمیمی در محیط کار٬ همه ی ما مشکلاتی در زندگی داریم که باید به حل آن ها بپردازیم. با ما همراه باشید تا به شما راهکاری مفید در این رابطه معرفی کنیم.
بیشتر افراد از مشکلاتشان فرار می کنند یا در زمان روبرو شدن با آن ها وحشت زده می شوند. ممکن است علتش این باشد که آن ها روش خاصی برای مواجه شدن با چالش های زندگی ندارند. بزرگ ترین مزیت این که شما برای حل مشکلاتتان از روش خاصی پیروی کنید این است که باعث می شود به عنوان یک ناظر بی طرف به این مسائل نگاه می کنید سپس می توانید در جهتی گام بردارید که در نهایت به نتیجه ی دلخواهتان برسید.
در ادامه به شما مراحلی را معرفی می کنیم که تقریباً برای حل تمامی مشکلات خود می توانید از آن ها استفاده کنید. چرا که به جای پرداختن به جزئیات، بر روی اصول کلی تمام مشکلات تمرکز دارد تا شما بتوانید بهترین راه حل را بیابید. البته بسته به موقعیت، ممکن است بتوانید برخی مراحل را حذف کنید. اما ترجیحا سعی کنید که همه ی مراحل را انجام دهید. هرچقدر جنبه های مختلف یک مشکل را بهتر بشناسید، توانایی بیشتری در حل آن خواهید داشت.
مشکل اصلی را شناسایی کنید
ممکن است شما با مشکلی روبرو شوید، اما در حقیقت مشکل اصلی جای دیگری باشد! به طور مثال ممکن است که شما منتظر دریافت یک چک که تاریخ آن سر رسیده از یک شرکت باشید و آن ها نسبت به تماس و پیگیری شما واکنش بدی نشان می دهند. شما احتمال می دهید که شرکت مذکور برخلاف ادعایشان، قصد پرداخت پول شما را ندارد و یا سرویس پست به مشکل برخورده و یا حتی چک ارسال شده و در میان راه دزدیده شده است. زمانی که مطمئن شوید مشکل اصلی چیست، مسلما بهتر می توانید آن را حل کنید.
مشکل را به چندین بخش مختلف تقسیم کنید
اگر بخواهید سعی کنید که مشکل خود را به روش سنتی حل کنید، معمولا باعث می شود که شما نتوانید تمامی جنبه های مهم مشکل را شناسایی کنید. اگر بخواهیم به مثال چک برگردیم٬ با دقیق شدن در مراحل ارسال چک، ممکن است متوجه شوید که یکی از کارمندان آن شرکت، آدرس منزل شما را اشتباه وارد کرده و چک به آدرس اشتباهی منتقل شده و هنوز به اداره ی پست برنگشته است. هرچقدر بیشتر در جزییات دقیق شوید، بهتر خواهید فهمید که علت مشکل به وجود آمده چیست.
گذشته را بررسی کنید
ما اغلب فکر می کنیم که مشکلاتمان با اتفاقات اطرافمان ارتباطی ندارند. اما اغلب این تفکر اشتباه هست. اتفاق امروز ممکن است با تجربیات گذشته ی ما در ارتباط باشد. وقتی به گذشته نگاه کنیم ممکن است متوجه شویم که چطور یک مسئله ی کوچک، شاخ و برگ پیدا کرده و حالا تبدیل به یک مشکل بزرگ شده. در نتیجه اگر شما بتوانید برای مسئله ی اولیه راه حل پیدا کنید، مشکل فعلی خود را خیلی راحت تر و بهتر می توانید حل کنید.
افراد مرتبط با مشکل را شناسایی کنید
اغلب مشکلات با رفتار مردم با یکدیگر مرتبط است. شناسایی افراد مرتبط با مسئله ی مورد نظر یک گام اساسی برای حل کردن آن است. مثلا ممکن است شما در رابطه با عدم اجرای یک سری از قوانین در کارتان به مشکل برخورد کنید. در این مورد هم افرادی هستند که بر اجرای آن قوانین نظارت می کنند. شما باید آن افراد را شناسایی کنید تا در جهت رفع مشکلتان به شما کمک کند و درصورتی که نخواهند و یا نتوانند به شما کمک کنند، می توانید به سرپرست های آن ها مراجعه کنید.
افرادی که مشکل شما باعث منفعت آن ها می شود را پیدا کنید
خبرنگاران یک ضرب المثل دارند که می گوید:« اگر رد پول را پیگیری کنی، به اصل مطلب دست پیدا می کنی! »
مواجه شدن با یک مشکل اغلب مزایا و معایبی برای مردم خواهد داشت. در نظر بگیرید که مشکلی که با آن مواجه شده اید، باعث می شود که کسی منفعتی به دست آورد و یا شخصی از زیر بار مسئولیت شانه خالی کرده و برای رهایی خودش شما را دچار مشکل کرده است یا خیر.
راه حل احتمالی را بیابید
حالا که به جزییات مسئله دست یافتید، زمان پیدا کردن راه حل های احتمالی فرا رسیده.هیچوقت از ابتدای کار تصمیم نهای را نگیرید. مشکل پیش آمده را مانند یک چالش مرحله به مرحله در نظر بگیرید که باید قدم به قدم حل شود و شما توانایی حل آن ها را دارید.
نکات مثبت و منفی را در نظر گرفته و راه حل نهایی را انتخاب کنید
زمانی که شما یک لیست از راه حل های احتمالی داشته باشید، می توانید با دقت کامل نکات مثبت و منفی هرکدام را در نظر بگیرید. حالا که زمان انتخاب فرا رسیده در نظر داشته باشید که هر تصمیمی بهایی دارد. پس بهترین راه را انتخاب کنید. همچنین مطمئن شوید که از عواقب تصمیمتان به طور کامل آگاه هستید و می توانید با همه ی جوانب تصمیم خود کنار بیایید.
برداشت آزاد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.