راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه
«من می خواهم یک کسب و کار راه اندازی کنم، اما با کدام سرمایه؟» شاید بارها و بارها این جمله را از زبان اطرافیان تان شنیده یا حتی از خود پرسیده باشید. بسیاری از افرادی که از سرمایه اولیه بی بهره هستند ایده های جذاب و مناسبی برای راه اندازی کسب و کار دارند. نکته قابل تامل در ارتباط با این افراد آن است که فکر می کنند برای راه اندازی کسب و کار موردنظر خود به یک برنامه ریزی تجاری و سرمایه اولیه هنگفت نیاز دارند. این در حالی است که بسیاری از کارآفرینان موفق ایده های خود را بسیار ساده تر از آنچه به نظر می رسد به مرحله عمل رسانده اند.
چنانچه شما به زمینه فعالیت تان علاقه مندید به یاد داشته باشید که با منابع اندک نیز می توانید به هدف تان برسید. در ادامه نحوه راه اندازی یک کسب و کار آن هم بدون نیاز به سرمایه اولیه را طی پنج مرحله بررسی می کنیم.
1- استفاده از تخصص و ارتباطات مشاوران و افراد خبره
نیکول دی بوم برای مدت 11 سال در رشته سه گانه به صورت حرفه ای فعالیت کرده است. او تقریبا همه چیز را درباره لباس های ورزشی بانوان می دانست، اما اطلاعات او از صنعت پوشاک بانوان بسیار اندک بود. راه حلی که به ذهن او رسید دیدار با مشاوران و کارشناسانی بود که تمامی اطلاعات لازم درباره صنعت پوشاک بانوان را در اختیار وی قرار داده و او را به فعالان این صنعت معرفی کنند.
نتیجه این تلاش ها این بود که نیکول موفق شد تا منابع مورد نیاز خود را تامین و کسب و کار مورد نظر خود را راه اندازی کند. شرکت تولید لوازم ورزشی بانوان نیکول دی بوم این روزها رقمی معادل 25 میلیون دلار از محل فروش محصولاتش روانه حساب بانکی خود می کند.
2- یافتن یک سرمایه گذار نیکوکار و قابل اعتماد
یکی از اهداف ملاقات با خبرگان و استفاده از تجربیات و نظرات آنان یافتن افراد مشتاق و علاقه مند به سرمایه گذاری در کسب و کار شما است. جف وستر می تواند بهترین مثال در این زمینه باشد. او که قصد داشت یک آهنگری سنتی تاسیس کند موفق شد سرمایه گذاری را بیابد که پیشتر در زمینه راه اندازی آهنگری فعالیت کرده بود. وی در ابتدا زمینی را در اختیار آقای وستر قرار داد و سپس سرمایه لازم را برای خرید وسایل آهنگری به او پرداخت. براساس توافق طرفین جف وستر به صورت اقساطی پولی را که فرد سرمایه گذار در اختیار او قرار داده بود به وی بازگرداند و مالک آهنگری خود شد.
3- استفاده از تجهیزات قرضی یا دست دوم
جاستین گلد بهترین آجیل های کره ای در جهان را با استفاده از یک غذاساز تولید کرده و در بازار به فروش می رساند. هنگامی که او تصمیم گرفت کسب و کار خود را گسترش دهد با بسیاری از تولیدکنندگان آجیل مذاکره کرد، اما آنها در پاسخ به وی گفتند که نمی توانند عسل، شربت افرا و سایر مواد موردنظر آقای گلد را به محصولات شان اضافه کنند چراکه این کار منجر به از کار افتادن چرخ کارخانه های شان خواهد شد.
جاستین دریافت کاری را که او در آشپرخانه اش می کند کارخانه های بزرگ و چند میلیون دلاری تولید آجیل و دانه های روغنی قادر به انجام آن نیستند. بنابراین وی با هزینه ای اندک چند دستگاه صنعتی استفاده شده را خریداری کرد، شایان ذکر است که وی اخیرا کارخانه خود را به قیمت 286 میلیون دلار به شرکت Hormel واگذار کرده است.
4- تولید کردن محصولی برای فروش در بازار
آلن لیم مدت ها در صنعت دوچرخه سواری به فعالیت مشغول بود. وی نوشابه های نشاط آور برای دوچرخه سواران تهیه می کرد که این نوشیدنی ها از محبوبیت بسیار زیادی در میان دوچرخه سواران برخوردار بود. آلن تصمیم گرفت تا نوشیدنی های دست سازش را به صورت صنعتی تولید کرده و روانه بازار کند، اما پولی در بساط نداشت. او یک دستگاه کیک پزی بلااستفاده را یافته و آن را به دستگاهی برای تولید محصول خود بدل کرد.
وی با استفاده از این دستگاه نوشیدنی های خود را تولید کرده و به هنگام برگزاری رقابت های دوچرخه سواری به فروش می رساند. امروزه شرکت وی یکی از معتبرترین و بزرگ ترین تولید کنندگان نوشیدنی های انرژی زا برای دوچرخه سواران در سراسر جهان محسوب می شود.
5- کالای تان را پیش از تولید به فروش برسانید
یک برنامه تجاری وقتی معتبر می شود که منجر به فروش محصولات و خدمات ارائه شده به مشتریان باشد. در بسیاری از موارد شما می توانید تولیدات خود را پیش از تولید به فروش رسانده و سرمایه مورد نیاز برای تولید محصولات تان را تامین کنید.
دیوید کن بهترین نمونه در این زمینه به شمار می رود. وی پیش از ساخت و عرضه روبات های خود به بازار موفق به فروش آنها شده و رقمی معادل یک میلیون دلار را روانه حساب بانکی اش کرد. استفاده از روش هایی نظیر سرمایه گذاری جمعی از جمله بهترین روش های موجود برای آزمایش ظرفیت های یک محصول در بازار به شمار می رود.
- منبع:entrepreneur
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.