علم می گوید: 5 عادات روزمره ای که ایمنی بدن را تضعیف می کند
5 اردیبهشت 1401
ارسال شده توسط احسان محمدبیگلو
سیستم ایمنی بدن می تواند مرموز به نظر برسد – این میدان نیروی نامرئی است که با حمله ویروس ها و باکتری ها از بدن ما در برابر عفونت محافظت می کند. گاهی میدان نیرو خراب می شود و ما بیمار می شویم. بیشتر اوقات ، به درستی کار می کند ، و ما به آن فکر نمی کنیم. اما در عصر COVID ، بسیاری از ما در حال تحقیق در مورد چگونگی بهبود ایمنی هستیم. شبکه های اجتماعی پر از ایده است و اکثر آنها روغن مار هستند. اما علم جامع به ما می گوید چندین کار وجود دارد که ما هر روز انجام می دهیم و می تواند سیستم ایمنی بدن ما را تضعیف کند. از آنها اجتناب کنید و بدن خود را در حالت مبارزاتی حفظ خواهید کرد.
نوشیدن بیش از حد الکل
خواب کافی نداشتن باعث کاهش ایمنی بدن می شود
عدم دریافت کافی ویتامین
تنها بودن
استرس مداوم
سالهاست که متخصصان می دانند افراط در مصرف الکل سیستم ایمنی را به طرق مختلف تضعیف می کند. نوشیدن بیش از حد خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، عفونت های تنفسی ، بهبود سریع زخم ، سپسیس و بیش از 10 نوع سرطان را افزایش می دهد. برای جلوگیری از این امر ، معتدل بنوشید – یعنی بیش از دو نوشیدنی در روز برای مردان و یک نوشیدنی برای زنان – یا خودداری کنید.
خواب کافی نداشتن باعث کاهش ایمنی بدن می شود
وقتی می خوابیم ، سیستم های اصلی بدن خود به خود ترمیم می شوند. وقتی استراحت کافی ندارید ، قلب ، مغز و سیستم ایمنی بدن شما از مراقبت کافی برخوردار نیستند. تحقیقات فزاینده ای نشان می دهد که خواب بی کیفیت با طیف وسیعی از بیماری های جدی از جمله سرطان ، بیماری های قلبی و زوال عقل مرتبط است. متخصصانی مانند بنیاد ملی خواب به بزرگسالان توصیه می کنند که هر شب هفت تا نه ساعت با کیفیت بخوابند.
عدم وجود سطح کافی ویتامین D در خون ممکن است سیستم ایمنی بدن شما را به خطر بیندازد. آن را از دکتر متخصص بیماری های عفونی کشور ، دکتر آنتونی فائوچی ، که روزانه مکمل ویتامین D مصرف می کند ، بپذیرید. او پاییز گذشته در مصاحبه ای گفت: “اگر کمبود ویتامین D دارید ، این امر بر استعداد شما برای عفونت تأثیر می گذارد.” “من به مصرف مکمل های ویتامین D – و من خودم این کار را انجام می دهم – توصیه می کنم. شواهد خوبی وجود دارد که نشان می دهد اگر سطح ویتامین D پایینی دارید ، تمایل بیشتری برای ابتلا به عفونت ها در صورت وجود عفونت در محیط اطراف دارید.”
ویروس کرونا در 18 ماه گذشته در سرتیتر خبرها قرار داشت ، اما دانشمندان می گویند ما همزمان با “اپیدمی خاموش” یعنی “تنهایی” روبرو هستیم. به نظر می رسد احساس تنهایی باعث ایجاد واکنش استرس می شود که باعث التهاب در بدن می شود و به طور بالقوه قلب ، سیستم ایمنی بدن و مغز را مختل می کند. مطالعات نشان داده است افرادی که احساس تنهایی می کنند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان ، بیماری های قلبی عروقی و زوال عقل هستند. برای حفظ عملکرد بدن در بهترین حالت ، سعی کنید هر روز با دیگران در ارتباط باشید.
استرس مداوم
پاییز سال گذشته فائوچی گفت: “سعی کنید از استرس شدید اجتناب کنید یا آن را کاهش دهید ، که می دانیم گاهی اوقات می تواند بر سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارد.” استرس مزمن باعث می شود مغز بیشتر هورمون استرس کورتیزول تولید کند ، که تعدادی از آثار فیزیکی منفی از جمله ضعف ایمنی را دارد. به گفته انجمن سرطان آمریکا ، افرادی که استرس مزمن را تجربه می کنند بیشتر مستعد سرماخوردگی معمولی و عفونت های ویروسی مانند آنفولانزا هستند. کورتیزول اضافی همچنین به بدن می گوید که چربی را در بدترین و خطرناک ترین مکان ذخیره کند: در شکم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.