قواعد پایه برای راه اندازی کسب و کار در فضای اینترنتی
اگر هنوز کسب و کار خود را در فضای اینترنتی به ثبت نرسانده اید، اگر هیچ تبلیغی در محیط مجازی نداشته اید، اگر به فکر راه اندازی کسب و کار در فضای اینترنتی هستید، اگر بازاریابی اینترنتی را در نظر دارید و هنوز نمی دانید که از کجا باید شروع کنید، مراحل زیر به شما کمک می کند که بازاریابی اینترنتی کسب و کار خود را شروع کنید.
مرحله 1) نیاز را پیدا کنید و به آن پاسخ دهید:
بیشتر کسب و کارهایی که می خواهند شروع به فعالیت کنند، این اشتباه را انجام می دهند که اول به دنبال محصول می گردند و سپس به دنبال بازار.
برای این که شانس موفقیت خود را افزایش دهید، اول از بازار شروع کنید. نکته این است که ابتدا باید گروهی از افراد را پیدا کنید که به دنبال راه حلی برای مشکلشان می گردند و هنوز نتیجه مورد نیاز خود را پیدا نکرده اند.
به لطف اینترنت تحقیقات در این نوع بازارها دیگر به سختی گذشته نیست:
از فروم های آنلاین بازدید به عمل بیاورید و به سوال هایی که توسط کاربران پرسیده می شود دقت کنید و توجه خود را به مشکلاتی که آن ها سعی در حل کردن آن دارند، جلب کنید.
تحقیقاتی پیرامون کلمات کلیدی انجام دهید تا کلمه کلیدی که افراد زیادی آن را مورد جستجو قرار می دهند را پیدا کنید. اما بیشتر تمرکز خود را، روی کلماتی بگذارید که رقابت کمتری دارد.
رقیبان بالقوه خود را مورد بررسی قرار دهید، سایت آن ها را بازدید کنید و کارهایی که انجام می دهند را به دقت زیر نظر داشته باشید. زیر نظر داشتن فعالیت های رقیبانتان و استراتژی های بازاریابی اینترنتی آن ها به شما این امکان را می دهد تا نقاط ضعف رقیبان خود را در جوابدهی تقاضای کاربران بیابید و دست به تکمیل و رفع نقص آنها بزنید، اعتبار خود را افزایش دهید و عرضه کننده بهتری باشید. در این صورت شما می توانید با نکاتی که یاد گرفتید، محصول و خدماتی را تولید و ارائه کنید که از قبل، بازار تقاضای آن وجود دارد، و حتی این کار را بهتر از رقیبانتان انجام دهید.
مرحله شماره2) محصولات خود را گسترش دهید و مراحل آماده سازی برای فرایند فروش را انجام دهید:
در زیر فرمول ثابت شده ای در بازاریابی اینترنتی برای فروش محصولات می آوریم که بازدیدکنندگان را از طریق فرایند خرید، از همان ابتدایی که وارد سایت می شوند، تا لحظه ای که خرید را انجام دهند، هدایت و راهنمایی می کند:
1) توجه کاربران را با عنوان های جذاب و مشوق، برانگیزید و آن ها را تحریک کنید.
2) مشکلاتی که محصولات شما برای حل آن ها تولید شده است را توصیف و شرح دهید.
3) با ارائه راهکارها، محصولات و خدمات منحصر به فرد و مطمئن، حس اطمینان را در کاربران خود زنده کنید و به اعتبارات خود بیفزایید.
4) از نظرات کاربرانی که محصولات شما را استفاده کرده اند، به عنوان یک اعتبار نامه و تصدیق نامه برای محصولاتتان استفاده کنید تا اعتبار خود را بالا ببرید.
5) درباره محصولات خود و این که چگونه باعث حل مشکلات کاربران می شود و چه منافعی را برای آن ها به ارمغان می آورد، صحبت کنید.
6) همراه با محصولات خود، پیشنهاد هایی هم به مشتریانتان بدهید. مثلاً تخفیف و یا بهره مندی از جوایز، حراج ها و …
7) برای محصولات خود، ضرورت و نیاز ایجاد کنید. این یکی از اصلی ترین و مهم ترین ایده ها و راه کارها در بازاریابی اینترنتی است، که باعث موفقیت بسیاری از شرکت های بزرگ شده است.
8) از کاربران برای خرید دعوت به عمل آورید.
بعد از بکارگیری این مراحل و پیاده سازی استراتژی های بازاریابی اینترنتی، باید توجه داشته باشید که دقت خود را بر روی این مسئله بگذارید که خدمات و محصولات شما به شکلی منحصر به فرد توانایی حل مشکلات و جوابدهی نیازهای مشتریان و بهتر ساختن زندگی هایشان را دارد. در بازاریابی اینترنتی باید خود را جای مشتریانتان بگذارید و مثل آنها فکر کنید.
مرحله شماره3) سایت خود را طراحی کنید:
بعد از یافتن بازار، محصول و همچنین مطمئن بودن از فرایند خرید و فروش، حال وقت آن رسیده است که سایت خود را طراحی کنید تا حضوری مستمر و ملموس در محیط مجازی جهت به سرانجام رساندن بازاریابی اینترنتی خود داشته باشید. فقط کلید سادگی را در همه مراحل به یاد داشته باشید و ملکه ذهن خود سازید. شما کمتر از 5 ثانیه فرصت دارید تا توجه کاربر را جلب کنید، در غیر این صورت کاربر سایت را ترک می کند و ممکن است هرگز به آن باز نگردد.
چند نکته مهم که باید حتماً به یاد داشته باشید:
از یک یا دو فونت ساده استفاده کنید.
مسیریابی سایت را آسان، تمیز و واضح طراحی کنید. نوار مسیریابی در تمامی قسمت های سایت باید یکسان باشد.
از سرویس های ایمیل برای بازاریابی اینترنتی استفاده کنید و محصولات خود را از این طریق تبلیغ کنید.
طراحی سایت خود را طوری طراحی کنید که در آن فرآیند خرید به آسانی صورت بپذیرد. بیشتر از 2 کلیک فاصله بین مشتری و درگاه پرداخت نباشد.
وب سایت، فروشگاه و نماینده شما در فضای مجازی است. پس آن را مشتری پسند طراحی کنید.
مرحله شماره 4): مشتریان مورد هدف کسب و کار خود را از طریق موتور های جستجو به سایت خود هدایت کنید:
یکی از آسان ترین و سریع ترین راه های که می توانید با استفاده از آن، ترافیک گسترده ای را به سایت خود هدایت کنید، روش تبلیغات کلیکی یا همان پرداخت به ازای هر کلیک است. تبلیغات کلیکی در حالت کلی، نسبت به هدایت ترافیک به صورت طبیعی یا ارگانیک، 2 برتری دارد:
اول این که تبلیغات کلیکی در صفحات جستجو به سرعت به نمایش در می آید.
دومین برتری این است که به شما این امکان را می دهد تا کلمات کلیدی مختلف مورد نظر خود را امتحان کنید و بهترین آن را برگزینید.
با استفاده از این روش در استراتژی بازاریابی اینترنتی کسب و کار خود، نه تنها ترافیک انبوهی را به سرعت به سایت خود هدایت می کنید، بلکه با استفاده از تبلیغات کلیکی شما قادر خواهید بود تا بهترین و پر کاربردترین و مفیدترین کلمه کلیدی خود را بیابید و آن را در صفحات سایت خود توزیع کنید، که به سایت شما در رنکینگ ارگانیک موتور های جستجو کمک می کند.
مرحله 5) اعتبار خود را افزایش دهید:
مردم از اینترنت استفاده می کنند تا اطلاعات مورد نیازشان را پیدا کنند. اطلاعات مورد نیاز مخاطبانتان را به رایگان در سایت های دیگر قرار دهید، در این صورت شاهد افزایش ترافیک و رنکینگ بهتر سایت در موتورهای جستجو خواهید بود. نکته این جاست که به همراه اطلاعات خود، لینکی از سایت خود را هم قرار دهید.
محتوای تخصصی و رایگان به اشتراک بگذارید تا همه بتوانند از آن استفاده کنند. مقاله، ویدئو و یا هر نوع محتوایی که فکر می کنید مفید باشد را در دایرکتوری های آنلاین و یا سایت های رسانه های اجتماعی قرار دهید.
اگر محتوایی با ارزش دارید، لینک ” ارسال به دوستان” هم برای آن قرار دهید.
در جاهایی که بازار هدف شما حضور بیشتری دارد، مثل فروم ها و شبکه های اجتماعی حضوری فعال و حرفه ای داشته باشید.
با استفاده از نکات بالا، بازدیدکنندگان و کاربران جدید پیدا خواهید کرد. حتی بهتر از آن، هر سایتی که مطالب شما را به اشتراک می گذارد و از آن استفاده می کند، یا به سایت شما لینک دارد. موتورهای جستجو، لینک هایی را می پسندند که از سایت های مرتبط سرچشمه می گیرند و در نتیجه رنکینگ سایت، تأثیر بسیار مثبتی خواهد داشت.
مرحله 6) از قدرت بازاریابی اینترنتی از طریق ایمیل استفاده کنید و بازدیدکنندگان را به مشتریان و خریداران تبدیل کنید:
وقتی شما لیستی از ایمیل های بازدیدکنندگان، کاربران و مشتریان سایت خود تهیه می کنید، در واقع شما در حال جمع آوری با ارزش ترین اطلاعاتی که به کسب وکار شما کمک می کند، هستید. مشتریان شما با دادن ایمیل هایشان به شما اجازه می دهند که برایشان ایمیل ارسال کنید. و این کار به این معنی است که:
شما می توانید مواردی را به آن ها عرضه کنید که مورد نیاز و درخواست آن ها است.
شما می توانید ارتباطی دائمی با آن ها برقرار کنید که تأثیر بسیار مهمی در کسب و کارتان خواهد داشت.
بازاریابی اینترنتی از طریق ایمیل، ارزان تر، کارامدتر و مؤثر تر از فکس یا تبلیغات از طریق نشریات، مجلات و …. خواهد بود.
مرحله شماره 7) درآمد خود را افزایش دهید:
یکی از مهم ترین استراتژی های بازاریابی اینترنتی این است که ارزش مشتریانتان را افزایش دهید و به آن ها اجازه دهید که بدانند، آن ها برای کسب و کار شما با ارزش هستند. حداقل 36 درصد افرادی که از شما خرید می کنند، باز هم از شما خرید خواهند کرد. اما به شرطی که شما همیشه همراه آن ها باشید و پا به پای آن ها حرکت کنید. پس، از راه های زیر استفاده کنید تا مشتریانتان باز هم از شما خرید کنند.
محصولاتی ارائه دهید که مکمل محصول اصلی خریداری شده آن ها باشد.
به مشتریانتان کپن ها و تخفیف های الکترونیکی هدیه دهید تا در خرید های بعدی از آن استفاده کنند. این روش در روحیه خرید آن ها تأثیر بسزایی دارد.
در صفحه ای که در پایان هر خرید، از مشتریان و خریداران تشکر می کنید، محصولات مشابه را هم پیشنهاد دهید.
به مشتریانتان حس اطمینان، اعتماد و وفاداری ببخشید، آن ها به شما وفادار تر خواهند بود.
اینترنت با چنان سرعتی تغیر و گسترش یافت که امروزه 1 سال فعالیت در فضای اینترنت، برابر است با 5 سال فعالیت در دنیای واقعی است. اما چیزی که اصلاً تغییر نکرده، قواعد بازاریابی اینترنتی، اصول راه اندازی و گسترش کسب و کار اینترنتی موفق است.
اگر شما هم قصد دارید تا از یک کسب و کار کوچک شروع کنید و آن را در فضای مجازی گسترش دهید، مراحلی که در این مقاله و در حوزه بازاریابی اینترنتی گفته شد را دنبال کنید و آن ها را انجام دهید.
اگر از قبل در فضای اینترنت حضور داشتید، یک بررسی اجمالی و کلی انجام دهید و ببینید اگر مرحله ای جا مانده و یا اعمال نشده، آن را تصحیح کنید. شما باید اصول و قواعد پایه را رعایت کنید تا بتوانید کسب و کار موفق داشته باشید.
منبع: کاسپید
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.