چگونه می توان معنای بیشتری در زندگی خود پیدا کرد
خواه متوجه شوید یا نه، همین الان مغز شما از نقشه استفاده می کند. نقشه های ذهنی قدرتمند، اما معمولاً پنهان، همان چیزی هستند که در هر زمان که تصمیم می گیرید، یا با چالشی روبرو می شوید یا هدفی تعیین می کنید، اقدامات شما را راهنمایی می کنند. نقشه ذهنی شما همان چیزی است که به شما کمک می کند تا مفیدترین فرصت ها را دریابید، با ارزش ترین منابع را بدست آورید و بهترین مسیر را به سمت اهداف خود ترسیم کنید.
اما همه نقشه های ذهنی برابر نیستند. اگر نقشه ذهنی مورد استفاده شما فاقد “نشانگر معنی” باشد، ناقص و نادرست است و می تواند شما را به بیراهه ببرد. نشانگر معنایی مواردی هستند که در زندگی شما برای شما مهم هستند – پیشرفت شغلی، تجارت جدید، پذیرش فرزندتان در مدرسه مورد نظر، سلامتی بهتر و غیره.
اگر در حال حاضر کار خود را کم معنی تر می دانید، موانع شما قابل غلبه نیستند یا اهداف شما کمتر قابل دستیابی است، به احتمال زیاد شما باید نقشه ذهنی خود را دوباره طراحی کنید.
در تحقیق خود، من متوجه شده ام که چندین اشتباه رایج هنگام ترسیم نقشه های ذهنی وجود دارد که تصمیمات و اقدامات روزمره ما را راهنمایی می کند. گاهی اوقات ما به اندازه کافی نشانگرهای معنایی را برجسته نکرده ایم. گاهی اوقات ما موارد اشتباه را برجسته کرده ایم و راهی پر از اشتباه را انتخاب کرده ایم تا چیزهایی که واقعاً به آنها اهمیت می دهیم. و غالباً، ما قبل از اینکه حتی به دنبال مسیرهای موفقیت باشیم، مسیرهای فرار را ترسیم می کنیم.
در اینجا سه روش وجود دارد که می توانید نقشه ذهنی خود را بهبود ببخشید:
1. نشانگرهای معنای واقعی خود را برجسته کنید.
بهترین نقشه ذهنی، نقشه ای با مسیرهایی است که ما را به سمت دستیابی به اهداف معنادار سوق می دهد. اما ما نمی توانیم آن مسیرها را ترسیم کنیم تا مواردی را که بیشتر از همه برای ما مهم هستند شناسایی و نقشه برداری کنیم. خیلی به آن فکر کنید که در طول روز بیشترین جذابیت را برای شما دارد، اینکه چه چیزی شادی شما را به ارمغان می آورد و چه چیزهایی را امیدوارید به نتیجه برسانید و به دست آورید. اگر می توانید یک عصای جادویی تکان دهید، چیزی که در زندگی خود تغییر می دهید چیست؟ این سوالات به شما کمک می کند تا نشانگرهای معنای واقعی خود را پیدا کنید.
2. نقشه ذهنی خود را تغییر مسیر دهید.
هر نقشه ذهنی دارای یک نقطه کانونی است که تعیین می کند اکثر منابع مغز شما کجا تخصیص یابد. این نقشه را در اطراف نشانگرهای معنایی که در مرحله یک مشخص کرده اید، تغییر مسیر دهید. ذهنیت خود را به گونه ای تغییر دهید که در حوزه زندگی خود که می خواهید تغییر دهید، تمرکز کنید، خواه این امر افزایش درآمد شما، بهبود مهارت های نوشتاری یا ایجاد روابط بین فردی قوی تر باشد.
3. نقشه مسیرهای موفقیت را قبل از مسیرهای فرار ترسیم کنید.
آنچه روی آن تمرکز می کنید واقعیت شما می شود. اگر بر جلوگیری از مسیرهای شکست متمرکز باشید، راه های موفقیت را کاملا از دست خواهید داد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.